Heesch – Oss: 18 januari 2018

Deel dit bericht!

Het In Between Café is de ideale inspiratiegelegenheid voor werk- en opdrachtzoekenden. Kennis en ervaringen worden gedeeld om elkaar te ondersteunen en verder te helpen. Soms bij het vinden van je talenten en echte passie, maar soms ook concreet met tips voor netwerkcontacten. Wij gaan ervan uit dat we samen als opdracht- of werkzoekenden veel kennis en ervaring in huis hebben. Tijdens deze bijeenkomst is het de bedoeling dat deelnemers met elkaar in contact komen en gestimuleerd worden om ideeën en kennis uit te wisselen. Op deze manier kunnen wij elkaar ondersteunen in onze zoektocht. Na afloop kun je napraten, nader kennismaken en/of netwerken.

Programma
09:15 – 09:30 uur Inloop
09:30 – 09:45 uur Opening en netwerken
09:45 – 11:00 uur Lachworkshop
11:00 – 12:00 uur Sluiting en netwerken

Lachworkshop:
Het is wetenschappelijk bewezen dat lachen goed is voor de gezondheid. Lachen zorgt voor een toename van de stofwisseling en een betere zuurstofhuishouding in je lichaam. Door actief lachen worden endorfines aangemaakt, stofjes waar je blij van wordt. Het zorgt er ook voor dat je stress kwijtraakt, doordat de stresshormonen cortisol en adrenaline verlaagd worden. Daarnaast is het onder andere goed voor je zelfvertrouwen, laat je er jonger uitzien en versterkt het immuunsysteem. Genoeg redenen om mee te doen aan de lachworkshop, waar we lachen zonder reden!
Voor lachen heb je geen humor nodig. Het mooie is dat het lichaam geen verschil kan maken tussen ‘onecht’ en ‘echt’ lachen. We beoefenen letterlijk de lach door beweging en geluid. Dit doen we door allerlei oefeningen om de kinderlijke speelsheid te bevorderen. Je geeft met je lach iets van jezelf bloot, wat zorgt voor verbinding. Het is wellicht wat spannend, maar omdat de lach zo eenvoudig en toegankelijk is, is het tegelijkertijd ook weer leuk en bevrijdend. Als je dit vaker doet, zal je merken dat het steeds makkelijker gaat en je jouw omgeving erin meeneemt. Zo verspreidt de lach zich verder en verder.
Als je het prettig vind, kun je een matje of dekentje meenemen om op te zitten/liggen.
Deze workshop wordt verzorgd door Sylvia van Casteren.

Locatie
Talentcentrum Ons Welzijn
Berghemseweg 8B, 5348 CJ Oss

Contact
Jacqueline Gerrits
06-23669373
inbetweencafeheeschoss@gmail.com

Waardebepaling achteraf
Wij vertrouwen op de kracht van het evenwicht tussen geven en ontvangen. Daarom hanteren we het principe van waardebepaling achteraf.
De workshops worden gratis aangeboden, waarbij wel een actieve inzet wordt verwacht. Passief luisteren levert je weinig op. We stimuleren dat onze bezoekers elkaar ondersteunen en actief gebruik maken van elkaars kennis en ervaring. Alles draait om meedoen en meedenken, omdat je samen meer kunt en weet dan alleen. Aan het einde van de bijeenkomst, bepaal jij wat de dag jou heeft gebracht. We nodigen je daarbij uit om dit te waarderen:

  • In de vorm van een voor jou passende financiële bijdrage in het ‘varkentje’;
  • Door jouw talenten beschikbaar te stellen om de organisatie van het In Between Café verder te helpen. Je kunt hierbij denken aan het verzorgen van een deel van de organisatie, communicatie met kranten verzorgen, locatie in orde maken voorafgaand aan elke bijeenkomst of het verzorgen van een workshop.

Aanmelden
Aanmelden is niet verplicht, maar wel zo fijn. Dit kan door een e-mailtje te sturen: inbetweencafeheeschoss@gmail.com.

Je bent van harte welkom in het In Between Café Heesch – Oss!

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *