IBC De Bilt: 2 mei 2016

Deel dit bericht!

In Between Café
Het ‘In Between Café’ is een maandelijkse bijeenkomst, waar inspirerende workshops worden gegeven en gevolgd, voor en door werkzoekenden (zowel banen als opdrachten, dus zowel uitkeringsgerechtigden als ZZP-ers).
Met de kernwaarden: Toegankelijkheid, verbinding, motivatie & inspiratie tot bewegen, creëren we een verbinding die mensen inspireert en in beweging zet richting het (her)vinden van hun eigen unieke kracht. Met als doel dat zij de regie over hun eigen leven nemen, richting een nieuwe baan of opdracht.
Tijdens deze ochtend ben je welkom de workshops te volgen die je het meest aanspreken. Daarna is er gelegenheid om na te praten/netwerken.

Programma
09:15-09:25 uur Inloop
09:30-09:40 uur Opening
09:40-10:25 uur Eerste ronde workshops
10:30-11:15 uur Tweede ronde workshops
11:15-11:30 uur Afronding en netwerken

 Workshops
‘Sneller werken met Word’ door Ingrid Tan
Werken met Word klinkt vaak makkelijker dan het is. Veel mensen redden zich wel, maar vaak zijn ze meer tijd kwijt dan nodig is. Hierdoor hebben ze minder tijd voor andere dingen of erger nog, hierdoor vinden ze het vaak helemaal niet leuk om met een computer te werken. Tijdens de workshop proberen we de logica van Word te begrijpen. Als je de logica van Word begrijpt, schrik je vaak ook niet meer als de boel weer een keer verspringt. Hoe voorkom je dat tekst verspringt, hoe plaats je een pasfoto goed op je pagina, hoe laat je de tekst er goed omheen lopen. Hoe lijn je tekst uit? Allemaal zaken die ook belangrijk zijn voor het schrijven/ maken van een sollicitatiebrief. Er zitten veel mogelijkheden in Word. Deze zullen niet allemaal de revue passeren, maar we zullen zeker tijd hebben voor de kleine (en grotere) tips & trucs die het werk in Word een beetje makkelijker zullen maken.
Ingrid Tan is docent in de kantoorautomatisering. Ze geeft trainingen op scholen en bedrijven, vooral in het gebruik van tablets en van Microsoft Office.
‘In beweging blijven’ door Annemieke Homan
Iedereen heeft behoefte aan structuur, maar dat merk je meestal pas als die structuur wegvalt. Als “InBetweener” is er plotseling geen onderscheid meer tussen werkuren en vrije uren, tussen de werkweek en het weekend. Er is geen afwisseling meer. Hoe zorg je ervoor dat je in beweging blijft, op welke gebieden is dit relevant en waar raak je elkaar als IBC-bezoekers, als het gaat om elkaar kunnen motiveren en ondersteunen, om in beweging te blijven?
Annemieke Homan is mede-organisator IBC De Bilt. Vanuit de ambitie om de onderlinge kennis- en ervaringsuitwisseling binnen de bezoekersgroep te optimaliseren, biedt zij workshops aan. Daarmee wil zij een actieve bijdrage leveren aan de  katalyserende en ondersteunende werking van de bijeenkomsten van IBC De Bilt.
TIP: Neem je agenda mee, zodat je meteen aan de slag kan gaan met het opstellen van je weekplanning!
Hoe opgewekt rondkomen met weinig inkomen’ door Annelies Devilee
Als je zonder werk komt, is het meestal zo dat je inkomen daalt. Dat kan voor schrik en onzekerheid zorgen. voor jou? Zeker als de situatie enige tijd duurt. Is er straks nog genoeg om van rond te komen, kan je het leven blijven leiden dat je gewend bent? Of kun je toch een gevoel van vrijheid houden, terwijl je minder te besteden hebt? Hoe doe je dat dan, hoe ga jij met de nieuwe situatie om? En, wat is de waarde van geld?
Tijdens deze sessie wisselen we valkuilen – ik heb niks en word daar helemaal somber van – maar vooral ook oplossingen en tips uit. Bijvoorbeeld: kan ik een dienst of product ruilen met iemand anders? En met wie dan? Of, zijn er regelingen waar ik gebruik van kan maken?
Annelies Devilee is zonder werk sinds maart 2015. Annelies is communicatie adviseur en yogadocente en deelneemster aan het In Between Café.

 

Contact
Sacha van Zijl
Sybelle van Erven
e: inbetweencafedb@gmail.com
w: https://inbetweencafe.nl/

Locatie
Wijkrestaurant Bij de Tijd in samenwerking met MENS De Bilt; brengt mensen bij elkaar.
Prof. Dr. H. Kamerlingh Onnesweg 14, 3731 KH De Bilt. www.restaurantbijdetijd.nl .

Waardebepaling achteraf
Eén van de Universele wetten beschrijft het belang van evenwicht tussen geven en ontvangen. Daarom hanteren wij het principe van waardebepaling achteraf. Dit houdt in dat de bijeenkomst vrij toegankelijk is. We vragen je van te voren na te denken over wat je van de bijeenkomst verwacht. Aan het einde van de workshop bepaal je wat deze jou heeft gebracht. Wij nodigen je daarbij uit om een voor jou passende waardering achter te laten.

Ook deze maand biedt Bij de Tijd weer een speciale ‘In Between lunch’ bestaande uit soep en twee broodjes voor 3 euro aan. Vooraf reserveren is welkom, niet verplicht. Dit kan via m.oliemans@debilthuysen.nl.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *