IBC De Bilt: 6 juni 2016

Deel dit bericht!

In Between Café
Het ‘In Between Café’ is een maandelijkse bijeenkomst, waar inspirerende workshops worden gegeven en gevolgd, voor en door werkzoekenden (zowel banen als opdrachten, dus zowel uitkeringsgerechtigden als ZZP-ers).
Met de kernwaarden: Toegankelijkheid, verbinding, motivatie & inspiratie tot bewegen, creëren we een verbinding die mensen inspireert en in beweging zet richting het (her)vinden van hun eigen unieke kracht. Met als doel dat zij de regie over hun eigen leven nemen, richting een nieuwe baan of opdracht.
Tijdens deze ochtend ben je welkom de workshops te volgen die je het meest aanspreken. Daarna is er gelegenheid om na te praten/netwerken.

TIP: Neem pen en papier mee!!!

Programma
09:15-09:25 uur Inloop
09:30-09:40 uur Opening
09:40-10:25 uur Eerste ronde workshops
10:30-11:15 uur Tweede ronde workshops
11:15-11:30 uur Afronding en netwerken

 Workshops
‘Do & Dont’s’ door Jules van Batenburg
Vaak zien we door de bomen het bos niet meer. Iedereen probeert je wijze raad te geven over wat te doen en wat niet te doen bij een sollicitatie. Jules beweert niet dat hij het wel weet, maar in zijn jaren als recruiter heeft hij de nodige sollicitaties voorbij zien komen en heeft hij een hoop cv’s gelezen. Jules is van mening dat hij, hier en daar, wat handige pointers kan geven. Deze workshop is bedoeld voor langdurig werkzoekenden. Neem je cv mee dan kan Jules er samen met je naar kijken.
Jules van Batenburg heeft jarenlange ervaring als recruiter. Vanuit deze ervaring biedt hij werkzoekenden advies aan op gebied van solliciteren. Daarnaast organiseert en coördineert hij de maandelijkse bijeenkomsten van In Between Café Utrecht Noord Oost 
‘Moeilijke vragen beantwoorden in een sollicitatie – of netwerkgesprek’ door Mieke Vogelpoel
Tijdens een gesprek in het kader van solliciteren of netwerken kunnen soms vragen aan je gesteld worden waarop je zo gauw niet weet wat je moet antwoorden bijvoorbeeld als je een gat in je cv hebt of waarom je ontslagen bent. In deze workshop wordt op basis van vragen uit de praktijk geoefend met het beantwoorden van dit soort vragen. Uiteraard wordt er ook aandacht besteed aan gespreksvoering in het algemeen.
Mieke Vogelpoel  heeft al vaker workshops over solliciteren en netwerken gegeven in het In Between Café. Zij is een ervaren loopbaancoach die het belangrijk vindt om haar steentje bij te dragen aan de kennis – en ervaringsuitwisseling in het In Between Café.
 Fotograaf
‘Een beeld zegt meer dan 1000 woorden’  Fotomateriaal voor social media gemaakt door Jan van der Knaap
Het maken van een kwalitatief volwaardige foto die de werkzoekende in staat stelt zichzelf goed en mooi te presenteren voor potentiële werkgevers en daarmee betere kansen te creëren op de arbeidsmarkt.
Jan van der Knaap is fotograaf in Utrecht. Hij specialiseert zich in portretfotografie, dierenfotografie, evenementenfotografie, geeft workshops in fotografie, en bouwt websites in WordPress. Van der Knaap was oorspronkelijk werkzaam in de IT, maar raakte daarin verveeld. In 2012 besloot hij de IT vaarwel te zeggen en voortaan te doen wat hij echt leuk vindt: met creativiteit mooie foto’s maken!

 

Contact
Sacha van Zijl
e: inbetweencafedb@gmail.com
w: https://inbetweencafe.nl/

Locatie
Wijkrestaurant Bij de Tijd in samenwerking met MENS De Bilt; brengt mensen bij elkaar.
Prof. Dr. H. Kamerlingh Onnesweg 14, 3731 KH De Bilt. www.restaurantbijdetijd.nl .

Waardebepaling achteraf
Eén van de Universele wetten beschrijft het belang van evenwicht tussen geven en ontvangen. Daarom hanteren wij het principe van waardebepaling achteraf. Dit houdt in dat de bijeenkomst vrij toegankelijk is. We vragen je van te voren na te denken over wat je van de bijeenkomst verwacht. Aan het einde van de workshop bepaal je wat deze jou heeft gebracht. Wij nodigen je daarbij uit om een voor jou passende waardering achter te laten.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *