IBC Utrecht Noordoost : 24 mei 2018

Deel dit bericht!

In Between Café Utrecht Noord Oost
Donderdag 24 mei 2018
Inloop 9.15 uur Start 9.30 uur Einde 12.00 uur
Locatie: Samuël van Houtenstraat 1, Utrecht

Van harte welkom bij onze netwerkochtend op 24 mei in Buurtcentrum De Leeuw. Kom netwerken en praten over wat je bezighoudt. Vergroot je netwerk en doe nieuwe inspiratie op. We bieden deze ochtend twee gratis workshops waarin groei en verandering centraal staan. Eén over Groei in de zorg via het project ‘Sterk in je Werk’ en één over ‘Hoe zou jij wensen dat je leven eruit ziet?’.
Als je mensen kent met interesse, neem ze vooral mee, ze zijn ook welkom.

Workshop 1 : Nicoline Mulder en Bregje Muller : Groei in de zorg (09.30 uur)
Herken je de gedachte:
– Ik zou wel in de sector zorg en welzijn willen werken, maar ik heb niet de juiste papieren
– Ik wil wel in de zorg werken, maar ik kan dat vast niet
– Ik denk dat ik het wel kan, maar ik kan wel wat tips gebruiken???
Het zijn veel voorkomende gedachtes bij werkzoekenden en wat blijkt: er is vaak meer mogelijk dan je denkt! Je moet dan wel weten waar de kansen liggen en durven te geloven in jouw eigen mogelijkheden en kwaliteiten. Via het project ‘Sterk in je werk, zorg voor jezelf’ kun je alles te weten komen over opties voor een baan binnen zorg en welzijn en over hoe je in zo’n baan kunt groeien.
 
We geven praktische tips en we vertellen over het denken in mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden. Dit heet een ‘groeimindset’ en het is aan te leren.
Nieuwsgierig geworden? Kom naar de workshop!

Toelichting Wist je dat het tekort aan personeel in de zorg in 2022 kan oplopen tot wel 100.000 openstaande banen? Werkgevers zijn daarom bereid flink te investeren in het bieden van leer-werkplekken of andere kansen. Juist voor mensen die gemotiveerd zijn, maar nog niet de juiste papieren hebben.
Er liggen voor iedereen kansen in het denken in mogelijkheden. Dat blijkt namelijk een goede voorspeller voor succes te zijn. Het wordt ook wel de ‘groeimindset’ genoemd. Interessant weetje: ‘of je deze mindset bezit zegt niets over jouw IQ of talent’. Het goede nieuws: deze manier van denken is aan te leren!

Workshop 2 : Agaath van Loon: Waar gaat het je echt om? (10.45 uur)
Hoe zou je wensen dat jouw leven eruit ziet? Dat vinden we uit door te werken aan het maken van je eigen mindmap. De ene persoon interviewt de ander over zijn vraag of probleem waar diegene verandering in zou willen krijgen. In plaats van het probleem, staat de vraag of de wens centraal.
De interviewer schrijft de informatie op de mindmap, zodat degene die geïnterviewd wordt vrij is in het associëren en verbeelden. Dus: Hoe ziet (zien) bijvoorbeeld je agenda / je financiën / je gezin / je gezondheid / je sociale contacten / enz. eruit als je vraag werkelijkheid is?

OPROEP : Wij (IBC UNO) zoeken op korte termijn een nieuw lid in ons team.
Het organiseren van de inspiratieochtenden van het In Between Café UNO is interessant en leuk. Je komt in aanraking met actuele thema’s rond het zoeken van werk. Je zet je ervaring in samenwerken voort en je vergroot je netwerk. Als je interesse hebt, praten we graag verder over de invulling.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *