IBC Utrecht Noordoost: 25 februari 2016

Deel dit bericht!

Graag nodigen wij je uit voor de In Between Café bijeenkomst op donderdag 25 februari a.s. Vooral weer de negende editie, met ditmaal het tweede deel van de workshop van Pia Putman (‘De effectiviteit in doen en laten’) en het laatste deel van de drieluik van Sheila Kroes (‘Hoe ziet de toekomstige arbeidsmarkt er uit?’) Op de volgende pagina vindt je meer informatie over deze en andere workshops.

De kernwaarden van In Between Café zijn: toegankelijkheid, verbinding, motivatie en inspiratie. Wij hopen met deze bijeenkomst een verbinding te creëren die je inspireert en je in beweging zet.

In Between Café
Het ‘In Between Café’ is een maandelijkse bijeenkomst, waar inspirerende workshops worden gegeven en gevolgd, voor en door werkzoekenden (zowel banen als opdrachten, dus zowel uitkeringsgerechtigden als ZZP-ers).
Tijdens deze ochtend ben je welkom de workshops te volgen die je het meest aanspreken en is er tevens de gelegenheid een sollicitatiebrief en/of CV onder de loep te laten nemen. Indien je hieraan zou willen deelnemen, vergeet dan niet je brief en/of CV mee te nemen. Na de workshops is er gelegenheid om na te praten/netwerken.

Waardebepaling achteraf
Waardebepaling achteraf: Eén van de universele wetten beschrijft het belang van evenwicht tussen geven en ontvangen.

Daarom hanteren wij het principe van waardebepaling achteraf. Dit houdt in dat de bijeenkomst vrij toegankelijk is. We vragen je van tevoren na te denken over wat je van de bijeenkomst verwacht. Aan het einde van de workshop bepaal je wat deze jou heeft gebracht. Het mag ook een waardering in natura zijn, bijvoorbeeld als je een workshop
wilt verzorgen of een thema wilt bespreken, dat te maken heeft met werk. Wij vragen je om een voor jou passende waardering achter te laten.

Workshops
• Workshop ‘De Effectiviteit in Doen en Laten’.
Duur 1,5 uur (pauze na 45 miuten)
Door Pia Putman
piaputman@hotmail.com

• Workshop ‘Hoe ziet de Toekomstige Arbeidsmarkt er uit?’
Duur anderhalf uur (pauze na 45 minuten).
Door Sheila Kroes
www.talentconnection.nl

• Workshop ‘Goed gekleed naar een Sollicitatie’.
Duur 45 minuten
Door Els Jansen
www.elsjansenstyling.nl

• Workshop ‘Vrijwilligerswerk: iets voor jou? Vrijwilligerswerk: waarom zou je?
Duur anderhalf uur (pauze na 45 minuten).
Door Mirjam de Boer
http://www.vcutrecht.nl
Kosten
Het ‘In Between Café’ is gratis, consumpties zijn voor
eigen rekening. Voor koffie betaal je € 0,80 en voor thee € 0,60. Er is betaald parkeren.

Workshops

Let op deze workshops duren anderhalf uur.

Workshop: De Effectiviteit in Doen en Laten
Door: Pia Putman, trainer, coach, loopbaanadviseur
In deze workshop borduren we voort op de vorige. Hoe staat het met het eerder geformuleerde voornemen? Wat kun je meer, minder of anders doen? Wat kun je beter of vaker laten? Wat kost je veel energie en wat geeft je energie? Kan het ook anders? Makkelijker? Lichter? Met behulp van de opgedane inzichten in workshop 1 gaan we met bovenstaande vragen aan de slag. Ook zullen we in deze workshop een oefening doen ter bevordering van het zelfvertrouwen. We eindigen de workshop weer met het formuleren van een individueel concreet voornemen.

Workshop: Hoe ziet de toekomstige arbeidsmarkt er uit?
Door: Sheila Kroes
Zo snel mogelijk een baan zoeken die lijkt op de baan die ik had voor mijn ontslag! Dat lijkt het motto te zijn van de meeste mensen zonder baan. Het is echter precies wat je, óf geen stap verder brengt, óf het is een stap achter uit. Het is terug willen gaan naar het verleden. Hoe hoog zijn je succeskansen, als je na je scheiding, op zoek gaat naar een kopie is van je ex. Dat is hoe hoog jouw succeskansen op de arbeids-markt zijn. Dat is al je je volledig beperkt tot wat je al gedaan hebt. Er zijn zo veel andere mogelijkheden die passen bij de toekomst! Wat is jouw plek daar in? IS dat wel een baan? Of kun je op een andere manier met meer plezier voldoende inkomen verkrijgen?

Let op deze workshops duren 45 minuten

Workshop: Goed Gekleed naar een Sollicitatie
Door Els Jansen, Kledingcoach
In de workshop (zowel voor dames als heren) vertel ik je waar je op moet letten als je je kleding uitkiest voor een sollicitatie. Aan de orde komen:

Draag je rechte of ronde lijnen, een lange of korte nek, welke kleuren draag je bij je gezicht? Wat voor kleding trek je aan?

Als je vragen hebt over je sollicitatie-outfit, kun je die ook aantrekken!

Workshop: Vrijwilligerswerk, iets voor jou? Vrijwilligerswerk, waarom zou je?
Door: Mirjam de Boer, Vrijwilligerscentrale Utrecht
Als werkzoekende wil je graag snel weer aan het werk. Maar dat is niet altijd makkelijk te vinden. Je wilt graag de kans op een baan verhogen en je wilt graag waardevolle ervaring opdoen. Je kan bijvoorbeeld vrijwilligerswerk doen. Maar welk vrijwilligerswerk past bij je? En op welke manier kan vrijwilligerswerk bijdragen aan je baankansen? En aan welke regels moet je je houden als je een uitkering ontvangt?

Mirjam de Boer zal haar persoonlijke ervaringen delen en ingaan op deze onderwerpen.
De Vrijwilligerscentrale stimuleert het Utrechtse vrijwilligerswerk en adviseert vrijwilligers over de vele mogelijkheden binnen het vrijwilligerswerk.

Programma
9.15 – 9.30 Inloop
9.30 – 9.40 Opening
9.45 – 10.30 1e ronde workshops
10.30 – 11.15 2e ronde workshops
11.20 – 11.30 Gezamenlijke afsluiting
11.30 – 12.00 Gelegenheid tot netwerken/motivatieclub

We vinden het prettig als je je aanmeldt, maar als je op het laatste moment besluit om te komen ben je ook van harte welkom.

Locatie
Buurtcentrum de Leeuw,
Samuel van Houtenstraat 1,
Utrecht

Contact
Team IBC Utrecht Noordoost
E: inbetweencafeuno@gmail.com
F: https://www.facebook.com/Inbetweencafeuno/
T: @InBetweenCafeUN
w: https://inbetweencafe.nl/

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *