IBC Zeist: 15 februari 2018

Deel dit bericht!

‘Het netwerk café voor en door werk- en opdracht zoekenden in Zeist’

Op donderdagochtend 15 februari ben je welkom in het Torenlaantheater in Zeist om deel te nemen aan het In Between Café Zeist. Inloop is mogelijk vanaf 9.15 uur

Vanaf 9.30 uur ben je welkom deel te nemen aan de  workshops.

  • Workshop door Reinaerde het Lichtruim
  • Workshop “Werkopstelling” – Daphne Kaffka

Ook is er ruimte tot napraten en netwerken.

Workshop: Werkopstelling

Daphne Kaffka Ik werk met systemische opstellingen (Hellinger, Ruppert), transactionele analyse, het enneagram en NLP. Daarnaast verdiep ik mij in traumawerk (Franz Ruppert, Madeleine Walker) en volg ik diverse intervisie- en supervisietrajecten om mijn professionaliteit op peil te houden. In 2016 heb ik de ‘in-zichtlijnen’ ontwikkeld. Het is een matrixveld op de vloer en bij het lopen krijg je inzicht op diverse niveau’s over je vraag.

Zij laat je ervaren hoe je door middel van een werkopstelling op tafel informatie kan krijgen over hoe jij kijkt naar werk. Werk waar je naar op zoek bent, maar ook werk dat je verloren bent geraakt.

Door een baan, ervaringen en talenten, maar ook je familie, geld of ziekte op verschillende manieren op tafel neer te zetten met voorwerpen, wordt jouw situatie verhelderd. Waar zit je groei en welke eerste stap kan je weer zetten?

We beginnen met de huidige situatie, dan zet je je ideale situatie neer en weer terug naar je situatie nu. Je krijgt hiermee meer focus op waar je heen wilt gaan of wat je eerst op te lossen hebt. Daardoor zal de situatie waarin je nu bent anders aan gaan voelen.

Duur: 45 minuten
Door: Daphne Kaffka

Workshop “Het Lichtruim”

Dagelijks verrichten cliënten van Reinaerde met plezier allerhande werkzaamheden voor alle gebruikers van Het Lichtruim, hét cultuurhuis in Bilthoven. In het Lichtruim zitten onder andere kinderopvang de Bilt met buitenschoolse opvang, IDEA (bibliotheek), het Kunstenhuis, centrum voor jeugd en podiumaccommodatie voor muziek- en dansuitvoeringen, basisschool Wereldwijs, en Centrum voor jeugd en gezin.

Zo bespreken ze ’s morgens de werkzaamheden en gaan dan aan de slag. Ze ruimen afwasmachines in, zetten koffie en thee klaar voor de vergaderzaal, brengen de interne post rond, doen allerlei klussen bij de kinderopvang of scannen boeken in de bibliotheek. Dagelijks nemen zij allerlei ondersteunende klussen uit handen van de gebruikers.

Ook zijn er regelmatig opdrachten voor het helpen bij een cateringopdracht en wordt er samengewerkt met de whisky en wijnhandel Verhaar op het plein, of met de winkeliersvereniging “de Planetenbaan”. Ervaren medewerkers ondersteunen de cliënten bij hun werkzaamheden en activiteiten. Cliënten kunnen zinvol werk en betekenisvolle dagbesteding doen in een maatschappelijke omgeving. En dat smaakt naar meer.

Tijdens deze workshop vertellen cliënten van Reinaerde je graag zelf wat ze doen en vragen je om mee te denken hoe ze hun diensten zouden kunnen uitbreiden. Denk jij met ze mee?

Door: Chantal van Schalm en cliënten van Reinaerde
Duur: 45 minuten

Programma verloop
9.15 uur Inloop
9.30 uur Opening
9.40 uur Start workshops
10.25 uur Korte pauze
10.45 uur tweede helft workshops
11.30 uur Gezamenlijke afsluiting
11.40 uur Tijd om te netwerken

Locatie

Torenlaan Theater, Torenlaan 38, 3701 VK Zeist.
Let op: Ingang rechts van het pand en betaald parkeren in het centrum van Zeist.

Kosten

Het ‘In Between Café’ is gratis, consumpties zijn voor eigen rekening.

Waardebepaling achteraf

Om het In Between Café voor alle werk- en opdrachtzoekenden toegankelijk te blijven houden, vragen wij een minimale bijdrage in de kosten middels een waardebepaling achteraf. Dit om de organisatie die op vrijwillige en onafhankelijk basis plaatsvindt, ook financieel te kunnen blijven realiseren.
Waardering kan je ook tonen door het leveren van een dienst, bijvoorbeeld hulp bij de organisatie, inzetten van je netwerk of het leiden van een inspirerende workshop.

De volgende bijeenkomst in Zeist zal plaatsvinden op donderdagochtend 15 maart in het Binnenbos te Zeist.

Contact

Monique Vermeer
e: zeist@inbetweencafe.nl
fb: FB inbetweencafezeist

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *