IBC Zeist: 17 november 2016

Deel dit bericht!

‘Het netwerk café voor en door werk- en opdracht zoekenden in Zeist’
In Between Café Zeist vindt deze derde donderdag van de maand plaats in Wijkservicepunt Binnenbos in Zeist.

Op donderdag 17 november zullen vanaf 9.30 uur de volgende workshops plaatsvinden:

  • Workshop: “Verlieskunde” door Angela  Bottenberg – FNV-Kiem (duur 90 minuten)
  • Workshop  “Wat ik altijd deed werkt niet meer, wat nu?” door  Thomas Schuursma (duur 45 minuten)
  • Wandelworkshop: “Wat de natuur te bieden heeft” door Judith Stoker ecoloog bij de Boswerf (duur 45 minuten, max 15 personen)
  • Jobclub (45 minuten)

Workshop “Verlieskunde”

Als werk je leven is, dan valt bij ontslag je leven in duigen. Het gaat niet alleen om het werk op zich, maar ook om verlies van vertrouwen, contacten met collega’s en inkomen. Ieder ontslag is anders en ontslag is weer niet op één lijn te stellen met demotie (achteruitgang in functie en beloning) of met gedwongen functionele of geografische overplaatsing. Niet alleen werknemers, ook ondernemers en kleine zelfstandigen kunnen zich door faillissement, overname of fusie ingrijpend ‘gepakt’ voelen. Tijd voor een volgende stap.

De interactieve workshop Verlieskunde heeft als doel je de gelegenheid te geven om verandering of verlies van werk te verwerken door zaken onder woorden te brengen en zo een volgende stap te kunnen maken.

Door: Angela Bottenberg – Ervaren verliesdeskundige, loopbaanadviseur, coach en bestuurder FNV Kunsten, Informatie en Media als Bestuurder Uitkeringsgerechtigden en Ouderen – www.fnv-kiem.nl

Duur: 90 minuten

Workshop  “Wat ik altijd deed werkt niet meer, wat nu?”

 

Wat de workshop inhoudt omschrijft Thomas als volgt: “Ik ben al ruim 20 jaar aan het werk. Onder andere als trainer, loopbaanadviseur maar vooral als Human Resource adviseur en –manager, waarvan de laatste 10 jaar op interim basis. Het is me altijd vrij gemakkelijk afgegaan, maar de laatste paar jaar begon er toch wat te wringen; wilde ik dit werk nog wel doen? Daarbij werd het steeds lastiger om weer een nieuwe opdracht te vinden en wilde ik eigenlijk liever in een vaste baan aan de slag. Dit dwong mij uiteindelijk om eens goed naar mijzelf te kijken en de vraag te stellen: hoe nu verder? Het afgelopen jaar ben ik hier intensief (soms tegen wil en dank) mee bezig geweest. Wat dit heeft opgeleverd en hopelijk nog gaat opleveren wil ik graag met jullie delen in deze workshop. Maar vooral ook gebruiken om te onderzoeken welke keuzes je zelf maakt, helpen ze je verder?

Door: Thomas Schuursma is HR adviseur en -manager, maar vooral heel nieuwsgierig naar hoe organisaties in elkaar steken en hoe mensen samenwerken. Daarnaast is hij ervaringsdeskundige als het gaat om zoeken naar werk terwijl je 50 wordt.

Duur: 45 minuten

Wandelende workshop: “Wat de natuur te bieden heeft”

Judith Stoker is ecoloog en verbonden aan de Boswerf. Ze neemt je tijdens deze interactieve wandelworkshop mee de natuur in en verteld je wat je daar zoal kan vinden en laat je proeven van de natuur.

Door: Judith Stoker ecoloog bij de Boswerf
Duur 45 minuten
Deelname max 15 personen

Jobclub

Binnen ons netwerk hebben we veel HR-specialisten, zij willen je graag helpen met allerhande vragen omtrent solliciteren.
Neem wel een brief of CV mee als je hieraan wilt deelnemen.
Mocht je als HR-specialist willen aansluiten? Neem dan vooral contact met ons op.
Duur: 45 minuten

Programma verloop
9.15 uur Inloop
9.30 uur Opening
9.40 uur Eerste ronde workshop(s)
10.35 uur (uitloop) – Korte pauze
10.45 uur Tweede ronde workshops
11.30 uur Gezamenlijke afsluiting
11.40 uur Tijd om te netwerken

Locatie
Wijkservicepunt Binnenbos in Zeist
Hoog Kanje 186, 3708 DL Zeist

Kosten
Het ‘In Between Café’ is gratis, consumpties zijn voor eigen rekening.

Waardebepaling achteraf
Het ‘In Between Café’ is gratis. Dit kan omdat het ‘In Between Café’ wordt georganiseerd door en voor vrijwilligers. Omdat één van de Universele wetten het belang beschrijft van evenwicht tussen geven en ontvangen en om het ‘In Between Café Zeist’ verder te kunnen laten groeien en meer mooi plannen te realiseren voor werk- & opdrachtzoekenden, vragen we aan de mensen die dat kunnen een vrijwillige bijdrage (vanaf €2,-) op basis van hun waardering van de bijeenkomst. Deze waardering kan ook blijken door het leveren van een dienst bijv. het leiden van een workshop of hulp bij de organisatie, maar ook middels het inzetten van iemand uit je netwerk.

De volgende bijeenkomst:

  • 15 december 2016: Wijkservicepunt De Koppeling, De Clomp 1904 in Zeist

Contact
Monique Vermeer & Chantal van der Loo
e: inbetweencafezeist@gmail.com
fb: https://www.facebook.com/inbetweencafezeist
w: https://inbetweencafe.nl/
t:@ibczeist
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/in-between-café-zeist
LinkedIn group: https://www.linkedin.com/groups/5078008

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *