Zeist: 19 januari 2017

Deel dit bericht!

‘Het netwerk café voor en door werk- en opdracht zoekenden in Zeist’

In Between Café Zeist vindt deze derde donderdag van de maand plaats in Wijkservicepunt De Koppeling in Zeist.

Op donderdag 19 januari zullen vanaf 9.30 uur de o.a. de volgende workshops plaatsvinden:
* Workshop: “Goed gejat of slecht gekopieerd, de dynamiek van eigen kracht” door Koen Wilgehof-Sodaar & Dees Wilgehof-Sodaar – www.koenwilgehof.nl
* Workshop: “Cultuurvisie: Zeist, kans- en cultuurrijk!” door Gerard Bunnik (45 minuten)
* Workshop:  “Hier ben ik!” door Adrie van Iwaarden – www.balanceo.nl (45 minuten)
* Jobclub (45 minuten)

Goed gejat of slecht gekopieerd, de dynamiek van eigen kracht

Je carrière in eigen hand nemen, is dat het volgen van je eigen droom of het kopiëren van andermans daden?
De weg naar succesvol ondernemen is vol goede voornemens en voorbeelden. E-cursussen en boeken vliegen je om de oren. Boekhandels liggen vol inspirerende boeken. De boodschap: volg de tips & tricks van bewezen talent en je wordt bij voorbaat opgestuwd naar grote hoogten.

In de workshop ‘goed gejat of slecht gekopieerd’ vertellen Koen en Dees Wilgehof-Sodaar dat je ware kracht ligt in het ontdekken van wat jouw motor laat draaien, zonder uiteindelijk jezelf te verliezen. Dat is het gevaar van varen op andermans kompas.

Koen is beeldend kunstenaar/grafisch vormgever en ruim 25 jaar actief als zelfstandig ondernemer. Niet opgeven, buiten gebaande paden durven gaan en blijven geloven in dromen en passie is zijn stelregel. Kwetsbaar zijn, ongeacht wat anderen daarvan vinden is waar hij kracht uit haalt.

Dees was succesvol salarisadministrateur en payroll consultant tot ze door een depressie haar baan verloor. Na 6 jaar radiostilte oordeelde het UWV afgelopen zomer dat zij weer volop aan de bak kan. In plaats van deze beslissing aan te vechten, werkt zij nu op eigen kracht aan het oprichten van haar eigen tekstbureau.

Vanuit kwetsbaarheid naar kracht, van dromen naar doen. Inspiratie voor een nieuw jaar.

Door: Koen Wilgehof-Sodaar & Dees Wilgehof-Sodaar – www.koenwilgehof.nl
Duur: 45 minuten

Cultuurvisie: Zeist, kans- en cultuurrijk!

Momenteel zijn er veel interessante ontwikkelingen binnen Cultuurvisie in Zeist (2016-2020) genaamd Zeist, kans- en cultuurrijk!, waar ook jij een rol in kan spelen. Dit samen met de ambities en samenwerkingsinitiatieven in de culturele sector, liggen er namelijk veel kansen als het gaat om vraag en aanbod.

Door: Gerard Bunnik is Accountmanager en Projectleider Media, Erfgoed, Kunst en Cultuur bij Gemeente Zeist.
Duur: 45 minuten

Workshop “Hier ben ik!”

Solliciteren, klanten werven… elke keer zelf in beweging komen. En telkens die persoonlijke drempel: Hoe kom ik over? Wat vindt die ander van mij? Wat kan ik het beste zeggen of schrijven? En wat vooral niet?

Zeker als het langer duurt dan je gehoopt had… Als die nieuwe baan ook na maanden in geen velden of wegen te bekennen is. Of als je lege agenda jouw ondernemerschap ontkent. Twijfel aan jezelf en moedeloosheid krijgen je dan soms zomaar te pakken… Wég energie en motivatie!

Hoe zit dat bij jou? Hoe open en alert reageer jij nog op kansen die op je pad komen? En hoe blijf je daarbij trouw aan jezelf? Jouw “Hier ben ik!” Daar gaan we in deze workshop mee aan de slag.

Als ondernemerscoach help ik ondernemers groeien naar meer klanten en een hogere omzet. Daarnaast organiseer ik samen met een andere ondernemer denk- en doebijeenkomsten voor werkzoekenden. In deze workshop laat ik je graag een paar dingen proeven, die anderen in hun ontwikkeling verder hebben geholpen!

Door: Adrie van Iwaarden | www.balanceo.nl
Duur: 45 minuten

Jobclub
Binnen ons netwerk hebben we veel HR-specialisten, zij willen je graag helpen met allerhande vragen omtrent solliciteren. Neem wel een brief of CV mee als je hieraan wilt deelnemen. Mocht je als HR-specialist willen aansluiten? Neem dan vooral contact met ons op.

Door: IBC Zeist team en ervaringsdeskundigen die willen aansluiten
Duur: 45 minuten

Programma verloop

9.15 uur Inloop
9.30 uur Opening
9.40 uur Eerste ronde workshop(s)
10.35 uur (uitloop) – Korte pauze
10.45 uur Tweede ronde workshops
11.30 uur Gezamenlijke afsluiting
11.40 uur Tijd om te netwerken

Locatie

Wijkservicepunt De Koppeling in Zeist, De Clomp 1904 3704 KS Zeist

Kosten

Het ‘In Between Café’ is gratis, consumpties zijn voor eigen rekening.
Waardebepaling achteraf

Het ‘In Between Café’ is gratis. Dit kan omdat het ‘In Between Café’ wordt georganiseerd door en voor vrijwilligers. Omdat één van de Universele wetten het belang beschrijft van evenwicht tussen geven en ontvangen en om het ‘In Between Café Zeist’ verder te kunnen laten groeien en meer mooi plannen te realiseren voor werk- & opdrachtzoekenden, vragen we aan de mensen die dat kunnen een vrijwillige bijdrage (vanaf €2,-) op basis van hun waardering van de bijeenkomst. Deze waardering kan ook blijken door het leveren van een dienst bijv. het leiden van een workshop of hulp bij de organisatie, maar ook middels het inzetten van iemand uit je netwerk.

Contact

Monique Vermeer & Chantal van der Loo
e: inbetweencafezeist@gmail.com
fb: https://www.facebook.com/inbetweencafezeist
w: https://inbetweencafe.nl/
t:@ibczeist
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/in-between-café-zeist
LinkedIn group: https://www.linkedin.com/groups/5078008

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *