IBC Zeist: donderdag 15 juni 2017

Deel dit bericht!

‘Het netwerk café voor en door werk- en opdracht zoekenden in Zeist’

In Between Café Zeist vindt deze derde donderdag van de maand plaats in bezoekerscentrum De Boswerf te Zeist.

Op donderdagochtend 15 juni zullen vanaf 9.30 uur de o.a. de volgende workshops plaatsvinden:

  • Workshop “De kracht van wandelcoaching” door Ina Geisler
  • Workshop “Samenwerken aan werk” door Monique Vermeer
  • Jobclub

‘De kracht van wandelcoaching’

Deze ochtend gaan we een wandeling maken van circa 45 minuten rond de Boswerf in Zeist. We gaan samen op pad om te beleven hoe heerlijk stressvrij en ontspannend het werkt als je in de natuur loopt en jezelf mag zijn. De natuur als spiegel van je leven op dit moment te laten ervaren, dat is de intentie van deze wandeling. We lopen zowel als hele groep maar soms ook alleen of in tweetalen of in kleine groepen zodat je korte opdrachten die ik geef kunt ervaren en uitwisselen.

Graag zelf mee te nemen: fles water, opschrijfboekje, stevige schoenen.

Door: Ina Geisler, wandelcoach en kunstzinnig coach, theatermaker en vrijwilliger bij het In Between Café Zeist – www.klaprooscoaching.nl
Duur: 1 x 45 – 50 minuten

‘Samenwerken aan werk’

Deze ochtend bespreken we hoe we kunnen samenwerken aan werk. Door een bijeenkomst van In Between Café bij te wonen, leer je op een laagdrempelige manier mensen kennen en dit is een ideale manier om je netwerk uit te bereiden.
Door elkaar beter te leren kennen, komen we er bijvoorbeeld achter waar iemand tegenaan loopt, welke behoeftes er zijn op gebied van werk en het vinden van een passend (betaald)werk. Tijdens zo’n gesprek merk je dat jouw kennis en/of netwerk van pas kan komen om elkaar weer veder te helpen. Dit is meteen een goed moment om te kijken hoe we elkaar dit najaar tijdens het In Between Café Zeist verder kunnen helpen door bijvoorbeeld je talenten in te zetten voor de organisatie of het geven van een workshop.

Eigenlijk precies hoe Monique in 2015 haar zichtbaarheid wilde vergroten, bij wilde blijven op haar vakgebied (Marketing & Communicatie) en haar talenten optimaal wilde inzetten. In Zeist was er op dat moment weinig voor werk- en opdrachtzoekenden en zo besloot zij samen met Chantal van de Loo (loopbaancoach) maandelijks het In Between Café Zeist te gaan organiseren.

Nu organiseert In Between Café Zeist maandelijks voor circa 50-60 enthousiaste werk- en opdrachtzoekenden uit de regio Zeist diverse workshops richting (betaald) werk. Dit doen we door elkaar te stimuleren, ons eigen netwerk, maar ook die van de deelnemers in te zetten. Het team van In Between Café Zeist heeft zich afgelopen jaren zeker drie keer vernieuwd, doordat teamleden een baan vonden of het te druk kregen met hun bedrijf. Zo hebben we veel deelnemers mogen feliciteren met een nieuwe baan. En vinden nieuwe deelnemers weer hun weg naar In Between Café Zeist. Zowel Chantal als Monique hebben naast het In Between Café Zeist een betaalde functie.

Door: Monique Vermeer initiator In Between Café Zeist
Duur: 45 minuten

Jobclub
De hele ochtend is er gelegenheid om met anderen in een groepje sollicitatiebrieven en/of cv’s onder de loep te nemen. Binnen ons netwerk hebben we veel HR-specialisten, zij willen je graag helpen met vragen omtrent solliciteren. Wil je hieraan deelnemen, vergeet je brief of cv dan niet mee te brengen. Ook is er ruimte voor napraten en netwerken.

Door: IBC Zeist team en ervaringsdeskundigen die willen aansluiten
Duur: 45 minuten

Programma verloop

9.15 uur Inloop
9.30 uur Opening
9.40 uur Start workshops
11.30 uur Gezamenlijke afsluiting
11.40 uur Tijd om te netwerken

Locatie

Bezoekerscentrum de Boswerf, Prins Bernhardlaan 3, 3708 BR Zeist.

Speciale oproep werkgevers/organisaties
We willen graag werkgevers uitnodigen om in de komende maanden deel te nemen aan een speciale workshop, waarbij we werkgevers en potentiële werknemers samenbrengen. We zouden graag in contact worden gebracht met organisaties die hieraan zouden willen meewerken. Wie helpt ons hierbij? Mail ons a.u.b. op zeist@inbetweencafe.nl

Kosten

Het ‘In Between Café’ is gratis, consumpties zijn voor eigen rekening.

Waardebepaling achteraf

Om het In Between Café voor alle werk- en opdrachtzoekenden toegankelijk te houden, vragen wij een minimale bijdrage in de kosten middels een waardebepaling achteraf. De organisatie gebeurt op vrijwilligebasis, en worden kosten gemaakt voor o.a. de zaalhuur, kantoor- en communicatiemiddelen. Met de huidige opkomst is een bijdrage van € 2,00 per persoon ongeveer kostendekkend. Waardering kan je ook tonen door het leveren van een dienst, bijvoorbeeld hulp bij de organisatie, inzetten van je netwerk of het leiden van een workshop.

Contact

Monique Vermeer
e: zeist@inbetweencafe.nl
fb: FB inbetweencafezeist
w: In Between Café
t:@ibczeist
LinkedIn: LinkedIn In Between Café Zeist
LinkedIn group: LinkedIn groep In Between Café

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *